Döviz kurlarındaki yükselişlerin önüne geçildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği ekonomik önlem paketine ilişkin, “Döviz kurlarındaki aşırıya kaçan, olağan dışı yükselişlerin önüne geçilmiştir.” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Hisarcıklıoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilan ettiği ekonomiye destek paketini değerlendirerek, “Mali piyasalarda istikrar artmıştır. Türk lirasına güveni tesis eden ve istikrarı güçlendiren adımları gayet olumlu buluyor ve destekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan etmiş olduğu ekonomiye destek paketi, reel sektör tarafından çok olumlu şekilde karşılanmıştır. Atılan adımlar yerinde olmuş ve moralleri düzeltmiştir.” dedi.

Alınan önlemlerle döviz kurlarındaki aşırıya kaçan olağandışı yükselişlerin önüne geçildiğini belirten Hisarcıklıoğlu, mali piyasalarda istikrarın arttığını söyledi.

Yapılan açıklamanın, piyasalardaki etkisini de pozitif olarak gösterdiğini belirten Hisarcıklıoğlu, “Türk Lirasına güveni tesis eden ve istikrarı güçlendiren adımları gayet olumlu buluyor ve destekliyoruz. Asgari ücret vergi indiriminin herkese uygulanma kararı, KDV düzenlemesiyle iadelerin hızlandırılacak olması, Kurumlar Vergisi indirimi ve yeni Kredi Garanti Fonu paketini çok önemli ve faydalı görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye ekonomisinin serbest piyasa kuralları içinde yoluna devam edeceğini vurgulaması çok önemliydi. Zira birilerinin özellikle sanal ortamda yaymaya çalıştıkları dedikoduların önüne geçilmiş oldu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye ekonomisinin gücünün, teşebbüs hürriyeti ve girişimci gücünden geldiğini kaydeden Hisarcıklıoğlu, “İşte Gaziantep’te bunun en büyük kanıtıdır. 365 oda ve borsamız Türkiye’nin gücüne her zaman inandı, inanacak. Türkiye’ye yatırım yapanlar hep kazandı, inşallah bundan sonrada yatırım yapanlar ve ülkemize güvenenler hep kazanacak.” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, kentteki temasları kapsamında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Gaziantep Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde düzenlenen meyve ağacı dikim törenine katıldı. ​

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Gastronomi Akademisi Merkezi’ni de ziyaret eden Hisarcıklıoğlu, akademiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Hisarcıklıoğlu, Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Rektörü Profesör Doktor Türkay Dereli’yi ziyaret etti.​

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın