Doktor Sine Aras Akten Korona Virüsün Kitabını Yazdı

Sine Aras Akten, Ege Universitesi mezunu olup Ic Hastalıkları eğitimi ve Böbrek Bilimleri yan dal ihtisasını Amerika Birleşik Devletleri’nde almıştır. New York Eyaleti lisanslarını taşıyan Dr. Akten SUNY Downstate Medical Center ve Albert Einstein Üniversite’sinde yan dalını tamamladıktan sonra, hali hazırda Böbrek Bilimci ve Poliklinik Yan Dal direktörü olarak Woodhull Medical Center’da çalışmaktadır. Kronik Böbrek Yetmezliği ve Hypertansiyon tedavilerinde Brooklyn merkezli hasta takip ve tedavilerinde uzmanlaşmıştır.

Dokumenter ve filmografi üzerine New York Film Akademisi’nden mezun olmuştur. Kısa film ve toplum sağlığına yönelik kampanya projelerinde yer almıştır. Çok sayıda yayını ve araştırmaları bulunan Dr Akten, Harvard “Media and Medicine”programına seçilen ilk Türk’tür. Dr Akten, Türk Amerikan Tip Derneği Başkan yardımcılığı görevini 2019’tan itibaren sürdürmektedir. Amerikan Nefroloji Derneği ve Amerikan Transplant Derneği aktif üyedir. Son zamanlarda hasta g<nceleri odaklı kitabı için çalışmaktadır. Özellikle toplum sağlığı ve böbrek sağlığı bilinci üzerine yaptığı projeler ile adını çeşitli yayın organlarına adını duyuran Dr. Akten, COVID-19 Pandemisi’nde ön sıralarda hasta takibi ve çalışmaları ile Brooklyn hastalarına yardım etmektedir. Pandemi sırasında çeşitli yayın organlarına konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmaktadır. Son zamanlarda New York tabanlı hasta günceleri odaklı kitabını salgın için bir umut öyküleri serisi başlangıcı için basmıştır.

Geliştirdiği girift anlatım tarzı ile sanat ve tıp kavramını birleştirmeyi amaçlamaktadır. Aslen İzmirli olan Sine Akten, evli ve iki çocuk sahibidir. New York Brooklyn’ de yaşamaktadır . Trestle Sanat Galleri’sinin sanatçılarından olup boş zamanlarında sulu boya çalışmaları ile sergilere katılmaktadır. Art Loves Science NGO kurumunun yönetim kurulundadır.

Bir Türk Doktorun Korona Güncesi Kitabı

Korona Güncesi, New York Şehri’nde Mart ortasında baş gösteren Koronavirüs Pandemisi’nde görev alan, Dr. Sine Aras Akten’in karşılaştığı vakaların anlatıldığı bir anı kitabıdır. Yazar ‘Narrative Medicine – Tıpta Öyküleme’ üzerine özgün bir teknik ile çalışmıştır. Harvard Basın ve Tıp bitirme projesi kapsamı’nda yazara özgü bir teknik ile tıbbi vakaların edebi ve katmanlı anlatım tekniği geliştirilmiştir. Tıbbi vakalar hastaya özgü bireysel hikayeler ile bir ‘otacı’ figürü ile harmanlanmıştır.

9 hasta öyküsü itina ile seçilmiş ve toplum ve birey analizleri her detayda insani duyguları canlı tutmaktadır. Metaforlar tıbbi içeriklere iç içe geçirilmiştir. Bu teknik ilk defa kullanılmış olup, hali hazırda kurgusal öykülemecilik adı altında çeşitli üniversitesilerden bilgi almaktadır. Yazarın hedefi tıbbın edebiyat ile sürekli uyumunu özgün ve standart dışı bir teknik ile halkın geneline ‘bilgi paylaşımı’ olarak kullanmaktır. Sanat’ın tıbba yaklaşımı geleneksel bakış açısını kırıp, tıbbın sanata yaklaşmasına edebi olarak imkan tanımak istemiştir. Yazar hali hazırda bir çok workshop ve çalışma platformlarında konuya ait eğitim ve tanıtım çalışmalarına devam etmektedir.

Satış Linki: https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=547305

Bu Haberi Paylaşın

One thought on “Doktor Sine Aras Akten Korona Virüsün Kitabını Yazdı

  1. Aslında burada edindiğiniz şeyi seviyorum, gerçekten söylediklerinizi ve nasıl söylediğinizi seviyorum.

Comments are closed.