Dışişleri Bakanlığı’ndan sert açıklama

Dışişleri Bakanlığı ateşkes ihlali eden Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine yaptığı saldırıya ilişkin şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı: “Ermeni silahlı unsurlarının Azerbaycan’ın Tovuz bölgesine gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Hayatını kaybeden Azerbaycanlı şehitler için dost ve kardeş Azerbaycan halkına ve Hükümetine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Ermenistan’ın saldırgan milliyetçilik anlayışının yeni bir tezahürü olan bu eylemin Azerbaycan tarafından püskürtülmüş olması, saldırganlığın karşılıksız bırakılmayacağının somut bir göstergesi olmuştur. Ermenistan’ın uluslararası toplumun dikkatini Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ ve çevresinde yıllardır sürdürdüğü hukuk dışı işgalden başka yerlere çekmek ve ihtilafa yeni boyutlar kazandırarak siyasi çözümün önünü tıkamak için başvurduğu bu teşebbüsler sonuçsuz kalmaya mahkumdur.”

Diğer yandan Azerbaycan’dan bir açıklama yapıldı. Açıklama da: Azerbaycan askerlerinin açtığı ateşte Ermeni mevzilerinin yok edildiği belirtildi.

Bu Haberi Paylaşın