Dışişleri Bakanlığı’ndan Cilvegözü Sınır Kapısı açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin Hatay’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’nın BM için yetkilendirilmesi kararının 12 ay süre ile uzatılmasını memnuniyetle karşılandığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi’nin Hatay-Cilvegözü Sınır Kapısını kuzeybatı Suriye’ye gönderilen BM yardımları için yetkilendiren kararını 12 ay süre ile uzatma kararı aldığı bildirildi.

Bu kararın ilk altı aydan sonra BM Genel Sekreterinin raporu temelinde ilave 6 ay olarak uygulanacağı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

“Söz konusu sınır kapımız üzerinden gönderilen BM yardımları Suriye’deki insani krize etkin mukabelenin devamı ve bölgesel istikrar ve güvenlik için elzemdir. Bu nedenle, Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ülkemiz üzerinden faaliyet gösteren sınır-ötesi BM insani yardım mekanizmasının devam ettirilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. BM Güvenlik Konseyi’nin ve temel uluslararası aktörlerin bu konuda sergiledikleri yapıcı yaklaşımı ve uzlaşmacı tavrı başta siyasi süreç olmak üzere Suriye krizine kalıcı bir çözüm bulunması amacına matuf uluslararası çabalar bağlamında da ortaya koymalarını bekliyoruz. Türkiye Suriye’deki insani krizle mücadeleye yönelik güçlü desteğini sürdürecek, ateşkesin idamesine ve siyasi sürecin ilerletilmesine aktif katkı yapmaya devam edecektir.”

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın