Deniz Kuvvetlerinin yeni uçağında inceleme

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ilk görev uçuşunu gerçekleştiren P-72 deniz karakol uçağında incelemelerde bulundu.

Meltem-3 Projesi kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınan TCB-751 kuyruk numaralı P-72 deniz karakol uçağı, ilk görev uçuşunu gerçekleştirdi.

Görev uçuşunun ardından Bakan Akar beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile uçakta incelemelerde bulundu.

Donanma Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’dan uçağa ilişkin bilgi alan Bakan Akar, personelle de sohbet etti. Uçakta görevli personelin önemli bir görevi yerine getireceğini belirten Akar, “Geçtiğimiz ay envantere giren P-72 deniz karakol uçağımız, Deniz Kuvvetlerimizin gözü, kulağı olarak mavi vatanımızda göreve başlamıştır. Yapacağınız görevler memleketimizin, milletimizin geleceği, güvenliği için çok önemli. Bizler elimizden geldiğince en modern teçhizatla silahlı kuvvetlerimizi donatmaya çalışıyoruz. Bunun ötesinde bizim en önemli gücümüz nedir? Personelin bilgi, eğitim ve tecrübesi yani sizlersiniz. Sizlere güveniyor, sizlerden çok şey bekliyoruz” dedi.

Bu Haberi Paylaşın