daha.net Yüksek Performanslı Hosting Paketleriyle Hizmet Kalitesini Yükseltiyor

İnternetin hayatın her alanında giderek yaygınlaşması şahısların da işletmelerin de çevrim içi varlıklarını güçlendirmesini gerekli hale getirmektedir. Bunun sonucunda pek çok marka ve işletme gerek marka bilinirliğini artırmak gerek satış grafiklerini yükseltmek gerek yeni pazarlara açılmak için web sitelerinin ve internetin gücünden yararlanırlar.

 

Şahısların ve işletmelerin internette web sayfası ya da web sitesi yayınlaması için hosting hizmetinden faydalanması gerekir. Web sayfalarının ya da web sitelerinin internet kullanıcıları tarafından görüntülenmesi için ihtiyaç duyulan teknolojileri ve hizmetleri sağlayan işletmeler ise web hosting hizmeti sağlayıcısı olarak anılır.

 

Web sitelerinin internet kullanıcıları tarafından görüntülenebilmesi için sunucu olarak anılan özel bilgisayarlarda depolanması ve barındırılması gerekir. İnternet kullanıcıları herhangi bir web sitesini görüntülemek istedikleri zaman yapmaları gereken tarayıcılarına ziyaret etmek istedikleri web sitesinin adresini ya da etki alanını yazmaktır. Bu işlemin ardından kullanıcıların bilgisayarları web sitesinin barındırıldığı sunucuya bağlanır. Tarayıcı aracılığıyla web siteleri kullanıcıya teslim edilir.

 

Web hosting web sitelerinin içeriklerini internette erişilebilir hale getiren çevrim içi bir hizmet olarak tanımlanabilir. Web sitesi sahipleri herhangi bir hosting paketi aldıklarında aslında web sitelerindeki tüm dosyaları ve verileri depolama amacıyla fiziksel bir sunucu kiralamış olurlar. Web hosting barındırıcılar web sitelerinin güvenli ve etkin bir şekilde çalışması için ihtiyaç duyulan teknolojiyi ve kaynakları sunar. Görevleri arasında sunucunun çalışır durumda tutulması, fotoğraflar, metinler ve diğer dosyalar gibi verilerin ziyaretçilerin tarayıcılarına başarılı bir şekilde aktarılması ve güvenlik önlemlerinin alınması sayılabilir.

 

Web sitelerini barındıran sunucular, web sitelerini her zaman ziyaretçiler için kullanılabilir hale getirme amacıyla kesintisiz olarak çalışırlar. Web sitesi sahipleri eğer isterlerse web sitelerini kendileri barındırabilse de bunun için kapsamlı teknik beceriye gereksinimleri vardır. Kendi kendine barındırma; ekipman, donanım, altyapı ve yazılım da dahil olmak kaydıyla web sunucusunun sıfırdan kurulmasını ve yapılandırılmasını gerektirir. Ayrıca süreç içerisinde devam eden tüm bakım işlemlerinin de yapılması gerekliliği doğar. Hosting sağlayıcı hizmetlerinden faydalanmak ise web sitelerinin en iyi şekilde ve daha iyi güvenlik protokolleriyle korunarak çalışması anlamına gelir. Diğer yandan yazılım kurulumundan teknik desteğe kadar web sitesi barındırmanın neden olduğu karmaşık pek çok unsurun basitleştirilmesini sağlar.

 

Sınırsız Hosting Ne İşe Yarar?

 

Web sitelerinin ya da web uygulamalarının internet üzerinde erişilebilir olmasını sağlayan hizmete web hosting adı verilir. Hosting aynı zamanda web sitesi oluşturulurken göz önünde bulundurulması gereken en önemli konular arasında ilk sıralarda yer alır. Web hosting hizmeti genellikle web sitelerini barındıran fiziksel sunucuları koruma, yapılandırma ve çalıştırma görevini üstlenen işletmeler olan web barındırıcıları tarafından sunulur. Kullanıcıların web hosting hizmet sağlayıcılardan hosting planı satın alması; CSS ve HTML dosyaları, medya içeriği ve çeşitli belgeler gibi web sitesi verilerini depolama amacıyla sunucu alanı kiralanması demektir.

 

Web hosting hizmetini bilgi işlem sunucularını kiralayan web barındırıcıları tarafından sunulur. Bu şirketler aynı zamanda web sitelerinin yayına girmesi amacıyla ihtiyaç duyulan yazılımı, hizmetleri ve bağlantıyı sağlama görevini üstlenir. Sunucu, web dosyalarının dünya çapında web’de depolanması ve kullanıma sunulması noktasında kilit unsurdur. İnternete bağlı herhangi bir bilgisayar sunucu olarak kullanılabilir. Ancak yapılandırma süreci çoğu kullanıcı açısından karmaşık bir hal alabilir. Bu yüzden pek çok web sitesi sahibinin tercihi kurum içi özel bir sunucuya sahip olmak yerine web barındırıcıların sunucu alanını kullanmaktır. Yalnızca web sitesi barındırma hizmeti satın almak, internet kullanıcılarının web sitelerine erişebilmesi için yeterli değildir. Kullanıcıların web sitesini kolayca bulabilmesi için bir de domain name yani alan adına gereksinim vardır. Web sitesi açılmadan önce domain sorgulama yapmak ve istenilen alan adının kullanımda olup olmadığını öğrenmek gerekir.

 

Sınırsız hosting; yeni girişimlerin, küçük ya da orta ölçekli işletmelerin ve büyük şirketlerin çevrim içi varlıklarını yürütmelerinde ve geliştirmelerinde en önemli yardımcılarıdır. Sınırsız hosting hizmetleri kapsamında tercih edilen paket özelliklerine göre değişiklik göstermekle birlikte disk alanı, subdomain, veritabanı oluşturma, trafik ve e-posta hesabı gibi pek çok özellik sınırsız olarak sunulur.

 

daha.net 2010 yılında kurulduğundan bu yana sektörüne ciddi ölçüde yatırımlar yapmakta, son teknoloji altyapısı ve yenilikçi çalışmaları ile sektörünün öncü firmaları arasında anılmaktadır. Türkiye hosting sektöründe 12 yıldır kesintisiz bir şekilde hizmet veren daha.net hosting, domain sorgulama ve diğer ihtiyaçlarınızda kaliteli, hızlı, güvenilir ve ekonomik hizmetin adresi olarak anılmaktadır. daha.net’in Türkiye/İstanbul lokasyon sunucularının yanı sıra 7/24 güvenilir teknik destek, son teknoloji alt yapısı ve kaliteli hizmet anlayışı gibi müşteri memnuniyetini artıran pek çok avantajı vardır. Siz de bireysel hosting, kurumsal hosting, sınırsız hosting, ucuz hosting, bayi hosting ile diğer web hosting paketleri ve farklı daha.net hizmetlerinden faydalanmak için daha.net adresini ziyaret edebilir, kaliteli hizmet avantajından faydalanabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu Haberi Paylaşın