Bu gaz 8 yıllık ihtiyacı karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’de bulunan doğal gaz rezervi ve Doğu Akdeniz bölgesinde yaşanan kıta sahanlığı tartışmalarına ilişkin, açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez, Sakarya isminin Türk tarihi ve kültüründe ayrı yeri olduğu için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sakarya Gaz Sahası olarak adlandırıldığını söyledi.

14 ay önce sismik araştırmalara başlandığını anımsatan Dönmez, uzmanlarca yapılan potansiyel değerlendirmeleri sonucu, araştırmaları Karadeniz’e kaydırdıklarını belirtti.

Karadeniz’deki araştırma sürecine ilişkin konuşan Dönmez, “O esnada biz biliyorsunuz 2018’de ilk Akdeniz’de derin deniz sondajlarına başlamıştık. Orada bir iş programımız vardı. İş programını tekrar bir planladık, ‘çıkartabiliriz dedik’ ve nitekim nisan gibi gemiyi biz oradan önce Marmara’ya getirdik, kuleyi söktük. Çünkü kule köprülerin altından geçemeyecek kadar yüksek, 100 metrenin üstünde. Sonrasında da İstanbul’un fethinin 567’nci yıldönümünde Sayın Cumhurbaşkanımızın da teşrifleriyle uğurladık Karadeniz’e. Trabzon’a gitti. Trabzon’da tekrar o sökülen kuleyi yerine monte ettik, akabinde de 15 Temmuz gibi bu sahaya geldi, 20 Temmuz’da da matkap dönmeye başladı” diye konuştu.

Bu Haberi Paylaşın