BM’den Covid-19 salgınının olumsuz etkilerine dair açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yayınlanan rapora göre, Covid-19 salgını sürecinde, açlıkla karşı karşıya kalan kişi sayısı yüzde 18 oranında arttı. 2020 yılında açlık sorunu yaşayan insanların sayısı 811 milyona yükseldi.

Dünya Gıda Programı (WFP), Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) gibi BM’ye bağlı örgütlerin iş birliğinde hazırlanan raporda, “Tüm dünyada Covid-19 sınırlama önlemlerinin bir sonucu olan ekonomik gerilemeler, dünya açlığında on yıllardır görülen en büyük artışlardan birine sebep oldu” denildi.

Rapora göre 2020’de yaklaşık 118 milyon daha fazla insanın açlıkla karşı karşıya kaldığı, dünyadaki yaklaşık üç kişiden biri (2,37 milyar) 2020’de yeterli gıdaya erişemediği, bir önceki yıla göre bu sayının 320 milyon arttığı kaydedildi.

Ayrıca, orta veya şiddetli gıda güvensizliğindeki artış da 2020’de önceki beş yılın toplamına eşit hale geldi. Bu da her 10 kişiden birinin yetersiz beslendiği anlamına geliyor.

Raporda, “Daha da endişe verici olanı, salgın, son yıllarda çatışma, iklim değişikliği, ekonomik yavaşlamalar ve gerilemeler gibi büyük etkenlerin bir sonucu olarak gıda sistemlerimizde oluşan güvenlik açıklarını ortaya çıkardı” ifadeleri yer aldı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın