BM Güvenlik Konseyi bugün Kudüs gündemi ile toplanacak

Birleşmiş Miletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kudüs gündemiyle bugün yeniden toplanacak.

BMGK bugün kapalı oturumda toplanarak siyonist işgal rejiminin Kudüs’te Şeyh Cerrah Mahallesi’ndeki Filistinli ailelerin zorla tahliyesi ile başlayan olayları görüşecek.

BMGK, 10 Mayıs Pazartesi günü de Kudüs ve Filistinin diğer yerlerinde meydana gelen olayları görüşmek için acil toplandı ancak ABD’nin itirazları üzerine herhangi bir adım atılamamıştı.

Uluslararası barış ve güvenliği sağlamakla sözde sorumlu BM’nin en güçlü organı Güvenlik Konseyi, son yıllarda veto gücüne sahip ülkeler Rusya’nın Suriye’de Çin’in Myanmar’da, ABD’nin ise İsrail-Filistin sorunun çözümündeki yanlı tutumları nedeniyle hiçbir somut adım atamıyor ve meşruiyetini kaybetmekle eleştiriliyor.

İşgal altındaki Kudüs’te bulunan Şeyh Cerrah Mahallesi’nde yaşayan Filistinlilere zorunlu tahliye nedeniyle başlayan olaylar, işgal polisinin Mescid-i Aksa’da ibadet eden Filistinlilere saldırmasıyla ve son olarak Gazze’deki sivil yerleşim yerlerine yönelik hava saldırıları ile daha da artmış durumda.

Gazze Şeridi’ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi’nden çekilmesi için dün yerel saatle 18.00’e kadar süre tanımıştı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın