Basur Hastalığı Kaç Dereceden Oluşur?

Basur hastalığı son dönemlerde pek çok kişide görüle rahatsızlıklardan biridir.  Bunun nedeni hareketsiz yaşam ve hormonlu gıdaların çok fazla tüketilmesidir. Ayrıca bu hastalığın hemen tedavi dilmesi gerekir. Çünkü kişilere dışkılama sorunları yaşatır. Özellikle hemoroid sorunu olan kişilerde kronik kabızlıklar çok fazla görülür. Bu gibi durumlarda her ne kadar, sıvı  gıdaların tüketimine özen gösterilse de çok fazla işe yaramayacaktır. Uzman bir ekip tarafından sorunun tamamen ortadan kaldırılması gerekir. Eskiden tek çare olarak ameliyat görülürken günümüzde ameliyatsız ve ev konforunda basur tedavisi mümkündür. Evrelere ayrılan basurun her evresi için farklı tedaviler uygulanır. Basurun evreleri ise;

Birinci derece; bu hastalığın ilk başlangıcı olarak görülür. İlk etapta çok fazla anlaşılmaz. Sadece kaşıntı ile kendini gösterir ve bakarak muayene ile anlaşılması nerede ise imkansızdır. Özellikle dışkılama sırasında kaşıntı ilk belirtisi olarak tanımlanmaktadır. İlaç tedavisi ile hastalığın ilerlemesi önlenir. Ama hastalığın ilerlemesini durdurmak sadece ilaç tedavisi ile mümkün değildir. Düşük ısı ile yapılan lazer tedavisi bu hastalığın hem ilerlemesini durdurur hem de tamamen ortadan kalkmasına yardımcı olur.

İkinci derece hemoroid; bu evrede dışkılama daha zor bir hale gelir. Dışkılama esnasında makat bölgesinde acı, ağrı ve kramplar meydana gelecektir. Ayrıca hemoroid memeleri, kendiliğinden dışarı çıkıp, tekrar içeri girer. Oldukça zor bir süreçtir. Bu gibi durumlarda da lazer tedavisi uygulanmaktadır. Bu evrede hemoroid tedavisi için lastikle boğma yöntemi uygulanır.

Üçüncü evre; bu dönemde artık şikayetler iyice artar. Kişilerde kabızlık sorunları karın ağrılarına neden olur. Dışkılama nerede ise imkansız hale gelir. Bu dönemde kesinlikle bir hekime baş vurulması gerekir. Climed sitesini ziyaret ettiğinizde basurun üçüncü evresi ve diğer evreleri hakkında bilgilere ulaşabilirsiz.  Üçüncü evrede boğarak tedavi ve ameliyat uygulanır. Ancak ameliyat olmak istemeyenler için boğarak tedavi de yeterli olacaktır.

Dördüncü evre; hastalığın son evresidir. Kesinlikle basur tedavi edilmelidir. Bu evrede boğma + lazer tedavileri uygulanır. Basur hakkında merak ettiklerinizi web site üzerinden hekimlere danışabilirsiniz.

Bu Haberi Paylaşın