Barcelona Şampiyonlar Ligi’ni Neden Kazanacak?

Biliyoruz. Muhtemelen bu başlığı okudunuz ve öfkeyle yazarın Twitter hesabını arayarak ona iptal etmeye çalıştınız!


Ama burada benimle kal.


Açıkçası bu Barcelona takımı yetersizliklerle dolu. Tüm işaretler, Barça’nın 2015’te Şampiyonlar Ligi’ni kazandıklarından bu yana topladığı en zayıf kadro olduğuna işaret ediyor gibi görünüyor.


Luis Suarez ve Lionel Messi’nin, dünyayı paramparça eden saldırgan kurtulmalarına rağmen, modern oyunda gerekli yoğunluğa yakın herhangi bir şeye baskı yapamaması, sahadaki sorunlarının çoğunun merkezinde yer alıyor.


Forvetler rakibi geride tutamazken, Barça orta sahasını baypas etmek çok kolay oldu. Bu, Şampiyonlar Ligi çeyrek finallerinde Bayern Münih ile karşılaşıldığında özellikle endişe verici olabilir.


Barcelona’nın ileri hattının, Alphonso Davies ve Joshua Kimmich’in yanlarından geçmesini engellemesi pek olası değil. Davies ve Kimmich, bu sezonun yarışmasında 90 dakikada ortalama 265 ve 208 aşamalı yarda ortalamalar elde ettiler. Orta sahadaki birkaç kamera hücresi olmasa ikincisi daha da yüksek olacaktır.


Bayern’in epey geniş bir alana sahip olmasıyla, Quique Setien’in halihazırda dişsiz olan orta sahasının kapsayacak şekilde genişletilmesi muhtemeldir – bu, daha sonra Thiago Alcantara ve Leon Goretzka’nın ortadaki ipi çekmesi için yer açar. Liverpool’un geçen sezon Blaugrana’ya karşı kazandığı tarihi Anfield zaferinde benzer bir strateji uyguladığı bir felaket reçetesi.


Bayern’i geçseler bile, Manchester City’ye karşı muhtemelen yarı final ve Paris Saint-Germain veya cennetten uzak Atalanta’ya karşı final oynasalar bile, onları benzer sorunlara maruz bırakması muhtemel.


Sonra Barça’nın stoperleri var. Yıllarca süren hakimiyetin ardından, Gerard Pique bu sezon eski otoritesinin gölgesi gibi oynadı, yarı virajda yavaş ve beceriksiz bir hataya meyilli görünüyor. Savunma ortakları Clement Lenglet ve kırılgan Samuel Umtiti de konsantrasyonunda kesintilere eğilimliydi.

Bu Haberi Paylaşın