Bakan Pakdemirli: 5 yangın söndürme uçağı alıyoruz

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, son 2 yılda devam eden uçak satın alma sürecinin hızlandığını 5 yangın söndürme uçağının alınacağını belirtti.

Katıldığı bir televizyon programında çıkan orman yangınları ve söndürme çalışmalarıyla ilgili konuşan Bakan Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığı envanterine 5 yeni uçağın katılacağını söyledi.

THK uçaklarının kullanılmaması ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bakan Pakdemirli, “Bir uçağın uçması için uçabilirlik sertifikasına sahip olması lazım. Uçaklar 2-3 senedir zaten uçabilirlik sertifikası yok bakımları yapılmamış ve bu uçaklar pek de uçabilecek vaziyette değil. 27 ile 34 milyon dolar bir tanesini harcarsanız evet uçura biliyorsunuz zaten neredeyse bir yeni uçak parası vererek o uçaklar uçuyor. Biliyorsunuz bu uçakların en eskisi 69 model en yenisi 84 model.” dedi.

Yeni alınacak yangın söndürme uçaklarıyla ilgili de bilgi veren Pakdemirli, “Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı envantere uçak kazandırma ile alakalı 5 uçak bir tane de insanlı keşif uçağı kazandırmakla alakalı gerekli bütçeyi tesis etti. Hızlı bir şekilde de önümüzdeki aylarda da bunun ihalesine çıkacağız.” ifadelerini kullandı.
İLKHA

Bu Haberi Paylaşın