AVM’ler yemek çilesine çare arıyor

Kısıtlamalar nedeniyle ‘paket servise’ dönen restoranlar özellikle AVM içinde ilginç görüntülere neden oldu.

AYD Başkanı Hüseyin Altaş, görüntüleri tasvip etmediklerini ve iki adımın gündemlerinde olduğunu açıkladı.

Dünya genelinde artan koronavirüs vakaları Türkiye’de de kendini gösteriyor. Özellikle İstanbul ve İzmir gibi metropollerde sayının kısa sürede yükselmesiyle birlikte kimi kısıtlamalar yeniden hayatımıza döndü.

İlk etapta tam bir kapanmanın yerine belirli saat aralıklarında en riskli görülen sektörlere yönelik atılan adımlar, bulaşma riskinin yüksek olduğu restoranlarda yeni bir süreç başlattı.

Vatandaşların rutin işlerini yapabilmesi ve kimi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için Türkiye genelinde saat 10.00 ile 20.00 arasında genel itibarıyla serbest bırakıldı.

Ancak 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için gelen kuralların yanı sıra özellikle restoran ve kafe gibi yerler için alınan kararlar yeni bir uygulamayı beraberinde getirdi.

Buna göre söz konusu saatlerde açık olabilecek kafe ve restoranların açık olması ancak sadece paket servis hizmeti sunabilmesine izin verildi. Kurala göre ilgili restorandan yemeğini paket olarak alan vatandaşlar oradan ayrılacak ve yoğunluk oluşmayacaktı.

Ancak kısıtlamanın ardından özellikle kimi AVM’lerde çekilen görüntüler, paket olarak yiyeceklerini alan vatandaşların yine AVM içinde yerde oturarak yemek yediğini gösterdi.

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hüseyin Altaş, görüntülerle ilgili olarak “Kesinlikle tasvip etmiyoruz” dedi.

Yaşanan sürecin tüm dünyayı ilgilendiren küresel bir sorun olduğunu hatırlatan Altaş, sorun küresel olsa da çözümün bireysel olduğunu söyledi.

Kaynak: https://www.trthaber.com/haber/koronavirus/avmler-yerde-yemek-goruntulerine-care-ariyor-533505.html

Bu Haberi Paylaşın