Asiye Ateş’in yaralandığı pitbull saldırısının görüntülerinin bir kısmı silinmiş

Gaziantep’te Asiye Ateş’in babasının apartman görevlisi olarak çalıştığı sitenin bahçesinde pitbull cinsi iki köpeğin saldırısı sonucu ağır yaralandığı olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının bir bölümünün silindiği ortaya çıktı.

Geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Şahinbey ilçesi Beştepe Mahallesinde babasının apartman görevlisi olarak çalıştığı sitenin bahçesinde iki pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonucu 4 yaşındaki Asiye Ateş, ağır yaralanmıştı.

Kentte özel bir hastanede tedavi altına alınan Asiye, geçtiğimiz hafta cumartesi günü Sağlık Bakanlığı tarafından tahsis edilen ambulans uçakla Antalya’daki Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilmişti.

Asiye Ateş’in yaralandığı pitbull saldırısının görüntülerinin bir kısmı silinmiş
Asiye’nin tedavisinin Türkiye’de ilk yüz ve çift kol nakillerini yapan Profesör Doktor Ömer Özkan ve ekibi sürdürdü. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde doku nakli yapıldıktan sonra yoğun bakıma alınan Asiye, dün akşam saatlerinde uyandırıldı. Yoğun bakımdan servise alınan Asiye’nin durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Pitbull cinsi köpeklerin saldırısı sonucunda Asiye’nin ağır yaralandığı olaya ilişkin güvenlik kamerası kayıtlarının bir bölümünün silindiği ortaya çıktı. Teknik çalışma ile silinen görüntüler kurtarılırken, dün tutuklanan ve görüntüleri sildikleri öne sürülen site yöneticisi Mustafa Elibol ile sekreteri Süheyla Kurçak ise suçlamaları reddetti.

Güvenlik kamerası görüntüler silinmiş

Olayın ardından sitenin güvenlik görevlisi A.Ç. ile site yöneticisi Mustafa Elibol, sekreteri Süheyla Kurçak, Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve Zeliha Can gözaltına alındı. Sorgularında suçlamaları reddeden ve köpeğin kendilerine ait olmadığını iddia eden 6 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden güvenlik görevlisi A.Ç. savcılık ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Mustafa Yiğit, Zeynep Can ve Zeliha Can tutuklanarak cezaevine konulurken, Mustafa Elibol ile Süheyla Kurçak ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın ardından Asiye’nin babasının köpeklerin sahibinin Mustafa Elibol ile sekreteri Süheyla Kurçak olduğunu söylemesinin ardından babanın ek ifadesi alındı. Jandarma ekipleri, site sakinlerinin tek tek bilgisine başvurdu. Sitede yaşayan 28 kişinin alınan ifadeleri ve yürütülen soruşturma sırasında, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de teknik inceleme yaptı.

Asiye Ateş’in yaralandığı pitbull saldırısının görüntülerinin bir kısmı silinmiş
Yapılan incelemeler sırasında olayın yaşandığı gün ve saate ait güvenlik kamerası görüntülerinden bir kısmının uzaktan erişim yöntemiyle silindiğini belirlenmesi üzerine ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Yapılan teknik çalışma ile silinen görüntüler kurtarılırken, delillerin karartılmaya çalışıldığı kanaatine varıldı. Site yöneticisi Mustafa Elibol ve sekreteri Süheyla Kurçak’ın yasak olmasına rağmen köpeklerin tasmasız şekilde site içerisinde dolaştırılmasına göz yumarak kasten ihmal ve delil karartma suçunu işledikleri saptanması üzerine haklarında yeniden gözaltı kararı verildi.

Site yöneticisi ve sekreteri tutuklandı

Jandarma ekipleri tarafından yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Elibol ve Kurçak’ın, delillerin karartılması başta olmak üzere diğer eylemleri ile küçük Asiye’nin yaralanmasına sebebiyet verdikleri belirlenerek çıkarıldıkları nöbetçi hakimlik tarafından “Kasten adam yaralamanın nitelikli hali” suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın