ABD Elektronik Sigaraya Onay Verdi

Sigara kullanımı, sağlığa son derece zararlı bir davranıştır. Ancak bağımlılık yapan nikotin sebebi ile ne yazık ki sigara bağımlısı olan kişilerin sayısı her gün daha da artış gösteriyor. Yaş sınırının aşağıya inmesi, sigara ürünlerinin maliyetli olması beraberinde kişilerin sigaraya alternatif çözümler aranmasına ortam hazırlıyor. Bu alternatiflerin başında ise elektronik sigara geliyor.

Uzun süre zarfı içinde gerçek sigara tütünlerine göre daha ekonomik bütçeye mal olması nedeni ile çok fazla talep görse de, elektronik sigaranın internet satışı ve ithalatı Türkiye ve ABD’de dahil olmak üzere birçok ülkede yasaklandı. Kısa bir süre önce FDA, ABD’de elektronik sigara satışının artık serbest olduğunu resmen açıkladı ve bu açıklama ile elektronik sigaraya resmen onay verdiğini beyan etti.

Elektronik Sigara Bir Daha Yasaklanır mı?

Bugün elektronik sigara satışı Japonya, Almaya ve Çin gibi birçok ülkede yasaklanmış durumda. Bu ülkeler arasında kısa bir süre önceye kadar ABD de vardı. Ancak ülkede Gıda ve İlaç düzenlemesi ile ilgilenen yetkili kurum olan FDA, artık ülkede smok elektronik sigara satışının ve kullanımının serbest hale getirildiğini açıkladı. Oysaki 2016 yılında ülkede farklı gerekçeler nedeni ile aynı kurum tarafından elektronik sigara satışı yasaklanmıştı.

Şuan için ülkede elektronik sigara satışının ve kullanımının serbest olduğunu açıklayan FDA, bu serbestliğin süreli ya da sürekli olmasının ise sadece kullanıcılara bağlı olduğunu ifade etti. Şayet, bu serbestlik doğrultusunda elektronik sigara kullanım oranı artar ve yaş aralığı daha da alt yaşlara iner ise bu durumda ABD’de elektronik sigaranın tekrar yasaklanması gündeme gelebilecek.

Bu Onay Tüm Elektronik Sigara Markalarını Kapsıyor mu?

FDA yani Gıda ve İlaç Dairesi’nin onay verdiği elektronik sigara satışı ve kullanımı, elbette piyasadaki tüm ürünleri kapsamıyor. Özellikle aromatik tatlar veren elektronik sigaralar hala yasak ürünler kapsamında yer alıyor.

Yasal olarak kullanılabilecek ürünlere yönelik de detaylı açıklama yapan FDA, Vuse markasının sadece tütün aromalı olan ve aromatik tat içermeyen üç elektronik sigara modelinin yasal olarak kullanıma ve satışa açık hale getirildiğini ifade etti.

Bu Haberi Paylaşın