21 Eylül’de belirli sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak

21 Eylül günü belirlenen sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağını ifade eden Bakan Ziya Selçuk, “21’inde hangi sınıflar açılacak? Bu spekülasyonlar hep yapılıyor. Sadece resmi kaynaklardan, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinde ne yazıyorsa odur” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, küçük sınıfların başlaması noktasında kararlı olduklarını belirterek, 21 Eylül günü hangi sınıfların eğitime başlayacağının önümüzdeki günlerde bilim kurulunun tavsiyeleriyle netlik kazanacağını ifade etti.

Bakan Selçuk, “Bizim yaklaşımımız, çocukların yüz yüze eğitim almasını istiyoruz. Bunun için hazırlık yaptık. Salgının seyrine ilişkin rakamlar yayınlanıyor. Salgının seyrinin nasıl gittiğine ilişkin olarak okulların nasıl hangi şekilde açıklanacağı kurulun tavsiyesi. Kurul dese ki Sağlık Bakanlığımız ‘bizim şu an ki tablomuz budur okulların tamamının açılmasında sakınca yoktur dese biz elbette açarız

Biz hiçbir çocuk ve öğretmenimizi riske atan karara imza atmayız. Ödevimiz ortaya çıkan eksiklikleri tamamlamaktır” diye konuştu. 31 Ağustos gününü de işaret eden Bakan Selçuk, “Bugün elimizdeki en gerçekçi, en güçlü araç, 31 Ağustos için söylüyorum, uzaktan eğitim. Uzaktan eğitim iyiydi kötüydü meselesi değil, uzaktan eğitimi en iyi şekilde nasıl kullanırız, bizim derdimizin adı bu. Biz uzaktan eğitime sahip çıkıyoruz ve 31 Ağustos itibarıyla bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Yüz yüze eğitimin elbette çok daha işlevsel olduğunu biliyoruz. Ama şu anda mümkün değilse de uzaktan eğitimin hakkını sonuna kadar vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu Haberi Paylaşın

One thought on “21 Eylül’de belirli sınıflarda yüz yüze eğitim başlayacak

Comments are closed.