10 büyükelçi istenmeyen adam ilan edilecek

Eskişehir’de konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısında bulunan 10 büyükelçinin “istenmeyen adam” olarak ilan edilmesi talimatı verdiğini söyledi.

Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Kavala’nın serbest bırakılması çağrısıyla ilgili, “İstenmeyen adam ilan edilmeleri için talimatı verdim” dedi.

Çağrıda bulunan 10 büyükelçiye sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi” diyerek Türkiye’nin bir kabile devleti olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na gerekli talimatı verdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yatıyorlar kalkıyorlar Kavala. Kavala dediğin Soros’un Türkiye şubesi. 10 büyükelçi onun için Dışişleri Bakanlığına geliyor. Bu ne terbiyesizliktir. Burası Türkiye, anlı şanlı Türkiye! Kimse talimat veremez. Gerekli talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim,10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmelerini halledeceksiniz dedim. Bunlar Türkiye’yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye’yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın