​Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk ebediyete uğurlandı

Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı ve Milli Görüş Vakfı Genel Başkanı Oğuzhan Asiltürk için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Hacı Bayram Camii’nde tören düzenlendi.

Asiltürk’ün cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın yanı sıra, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, diğer siyasi partilerin genel başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Öğle namazının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlik yıllarından itibaren tanıştığı değerli büyüğü Oğuzhan Asiltürk ile birlikte uzun yıllar bir arada olduklarını söyledi.

Erdoğan, “Özellikle de devlet adamlığından tutunuz bakanlıkları ile birlikte de siyaset hayatı içerisinde bu ülkeye, bu millete çok büyük emekleri geçti, çok büyük katkıları oldu. Bizleri haşrucem eylesin, bu yolculukta bizleri yalnız koymasın. Dualarımızı ihmal etmediğimize inanıyorum. Haklarımızı helal ettik. Tüm ailesine tüm camiaya başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Erdoğan, konuşmasının ardından Asiltürk’ün tabutuna omuz vererek cenaze aracına kadar eşlik etti.

Asiltürk’ün cenazesi, Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın