Meteoroloji uyardı: Sağanak etkili olacak

​Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu yayınladı. Rapora göre, haftanın dördüncü günü Orta ve Doğu Karadeniz dışında tüm Türkiye yağışlı.

Marmara Bölgesi yağışlı. Edirne dolaylarında yağış kar şeklinde kendini gösterecek. Sıcaklık bölgede 6-7 derecelerde ölçülüyor.

Ege Bölgesinin iç kesimlerinde kar, kalan yerlerde sağanak yağış bekleniyor. Cuma günü kar yağışı yerel geçişler şeklinde olacak, kıyıda ise parçalı bulutlar görülecek.

Akdeniz Bölgesinin geneli kuvvetli sağanak yağış alıyor. Sıcaklık en yüksek 14-15 derecelerde ölçülüyor. Cuma günü de yağışların devam etmesi bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesinde yağışlar kar ve karla karışık yağmur şeklinde. Sıcaklık Ankara’da 7, Sivas’ta 5 derece.

Karadeniz Bölgesinde hava çok bulutlu ve yağışlı. Bu yağışların karla karışık yağmura da dönmesi bekleniyor. Cuma günü ise sıcaklık düşüşüyle bölgede kar yağışları görülecek.

Doğu Anadolu’nun batı kesimlerinde karla karışık yağmur, bölgenin kalanında kar yağışı bekleniyor. Sıcaklık 4-5 derecelerde ölçülüyor, Malatya’da en yüksek 7 dereceye çıkıyor.

Güneydoğu Anadolu yağmurlu. Bölgede toz taşınımı yaşanabilir. Görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma bekleniyor.

İLKHA

Bu Haberi Paylaşın